DZIENNIK

LOGOWANIE






  DYREKCJA
  Kontakt
  Aktualności
  Dyżury pedagogów i psychologów
  Dyżury biblioteki szkolnej
  Stołówka szkolna
  Rekrutacja 2019/2020



  Aktualności
  Jadłospis
  Harmonogram pracy
  Kontakt
  Rekrutacja 2019/2020
  DYŻUR WAKACYJNY


  Informację ogólne
  Ogłoszenia












  Co u nich słychać?


Uczniowski Klub Sportowy











JADŁOSPIS PRZEDSZKOLAKA

Jadłospis od 16.09.2019 do 20.09.2019 r

 

PONIEDZIAŁEK 16.09.2019 r.

Śniadanie: Chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbaska szynkowa (10 g), pomidor (10 g),  herbata (200 ml) cukier (1 g)

II śniadanie: Herbatniki 2 szt.

Obiad:

Zupa pomidorowa (150 ml), wywar jarzynowy, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, cebula, ryż biały, śmietana 30%, koncentrat pomidorowy

Dieta bezmleczna : bez śmietany

Makaron z jabłkami (mus jabłkowy)

Kompot owocowy (200 ml)

Podwieczorek:  Ciasto drożdżowe lub chałka z masłem

 

WTOREK 17.09.2019 r.

Śniadanie: Bułka pszenna z masłem, ser żółty (10g),  ogórek zielony (10 g),

herbata (200 ml) cukier(1 g)

Dieta bezmleczna: wędlina (10 g)

II śniadanie: Marchewka w słupki

Obiad:

Zupa ogórkowa z ryżem, wywar jarzynowy, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, cebula, ryż biały, śmietana 30%

Dieta bezmleczna : bez śmietany

Pierś z kurczaka na parze, ziemniaki, surówka z marchewki

Kompot owocowy (200 ml)

Podwieczorek:  Rogaliki z marmoladą

 

ŚRODA 18.09.2019 r.

Śniadanie:  Chleb pszenno-żytni z masłem, ser biały na słodko, dżem niskosłodzony, herbata (200 ml) cukier (1 g)

II śniadanie:  Jabłko (80 g)

Obiad:

Rosół z makaronem (150 ml), wywar jarzynowy, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, cebula, makaron dwujajeczny

Pieczeń, ziemniaki, mizeria (ogórek, śmietana)

Dieta bezmleczna : bez śmietany

Kompot owocowy (200 ml)

Podwieczorek:  Drożdżówka z owocami

 

Czwartek 19.09.2019 r.

Śniadanie:  Grysik (mleko, kasza manna), chleb pszenno-żytni z masłem, polędwica sopocka (10g), ogórek zielony (10 g), herbata(200 ml) cukier(1 g)

II śniadanie:  banan (80 g)

Dieta bezmleczna : deser sojowy

Obiad:

Zupa jarzynowa z makaronem, wywar jarzynowy,  marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, cebula, por, śmietana 30%, makaron dwujajeczny

 

Ziemniaki pieczone z kiełbaską i warzywami ( pietruszka, marchewka, seler, cebula)

Kompot owocowy (200 ml)

Podwieczorek:  Ciastko owsiane

 

Piątek 20.09.2019 r.

Śniadanie:  Chleb pszenno-żytni z masłem, ser żółty (10 g), pomidor (10 g) marmolada niskosłodzona, herbata(200 ml) cukier(1 g)

II śniadanie:  jogurt owocowy

Dieta bezmleczna : deser sojowy

Obiad:

Krupnik (150 ml) wywar jarzynowy, wywar jarzynowy,  marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, cebula, por

Ryba w cieście (mąka pszenna, jajko, mleko, bułka tarta), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

Kompot owocowy (200 ml)

Podwieczorek:  Gofry

 

 

 

ALERGENY ŻYWIENIOWE: GLUTEN, LAKTOZA, JAJA, SELER, NASIONA SEZAMU, ORZECHY ARACHIDOWE,






















 
 













LIOOSYS CMS - web content management