DZIENNIK

LOGOWANIE






  DYREKCJA
  Kontakt
  Aktualności
  Dyżury pedagogów i psychologów
  Dyżury biblioteki szkolnej
  Rekrutacja 2020/2021
  Pomoc techniczna dla uczniów i rodziców
  DRUKI SZKOLNE



  Aktualności
  Jadłospis
  Harmonogram pracy
  Kontakt
  Rekrutacja 2020/2021
  DRUKI


  Informacje ogólne
  Ogłoszenia













  Co u nich słychać?


Uczniowski Klub Sportowy











JADŁOSPIS PRZEDSZKOLAKA

JADŁOSPIS ODDZIAŁY PRZEDSZKOLNE

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 Z ODDZIAŁAMI INTEGRACYJNYMI W CHRZANOWIE

 

Poniedziałek  25.05.2020 r.

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1.Pieczywo mieszane (chleb pszenno-żytni, wieloziarnisty),

masło (5g),

ser żółty lub wędlina lub dżem (10 g)

ogórek lub pomidor  lub rzodkiewka (10g),

herbata, cukier (1g)

1. Jogurt owocowy

1. Ogórkowa z ryżem (150 ml) wywar jarzynowy, marchew, pietruszka, seler, ryż, koncentrat pomidorowy 30 %

2. Spaghetti (makaron dwujajeczny) z mięsem mielonym (wieprzowym) i sosem pomidorowym

3. Kompot owocowy

1. Chrupki kukurydziane

Wtorek 26.05.2020 r.

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1.Pieczywo mieszane (chleb pszenno-żytni, wieloziarnisty),

masło (5g),

ser żółty lub wędlina lub dżem (10 g)

ogórek lub pomidor  lub rzodkiewka (10g),

herbata, cukier (1g) i kakao (mleko 2%,kakao, cukier)

1. Kisiel owocowy

1. Jarzynowa (150 ml) wywar jarzynowy, marchew, pietruszka, seler, makaron dwujajeczny, przyprawy

2. Pulpety wieprzowe zapiekane w piecu w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z marchewki

3. Kompot owocowy

1. Ciasto biszkoptowe

Środa 27.05.2020 r.

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1.Pieczywo mieszane (chleb pszenno-żytni, wieloziarnisty),

masło (5g),

ser żółty lub wędlina lub dżem (10 g)

ogórek lub pomidor  lub rzodkiewka (10g),

herbata, cukier (1g),

1. Jogurt owocowy

1. Pomidorowa z makaronem, wywar jarzynowy, marchew, pietruszka, seler, makaron dwujajeczny, koncentrat pomidorowy 30 %

2. Udko z kurczaka, ziemniaki, colesław (biała kapusta, marchew, majonez, przyprawy)

3. Kompot owocowy

1. Jabłko 80 g

Czwartek 28.05.2020 r.

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1.Pieczywo mieszane (chleb pszenno-żytni, wieloziarnisty),

masło (5g),

ser żółty lub wędlina lub dżem (10 g)

ogórek lub pomidor  lub rzodkiewka (10g),

herbata, cukier (1g)

1. Grysik na słodko

1. Żurek (150 ml) wywar jarzynowy, marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, przyprawy

2. Kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria (ogórek zielony, śmietana 30 %, przyprawy)

3. Kompot owocowy

 

 

 

 

1. Wafle ryżowe z dżemem

Piątek 29.05.2020 r.

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1.Pieczywo mieszane (chleb pszenno-żytni, wieloziarnisty ) pasta  rybna (makrela , ser biały,  majonez)

herbata, cukier (1g)

1. Banan 80 g

1. Grysikowa (150 ml) wywar jarzynowy, marchewka, pietruszka, seler, kasza manna.

2. Mintaj w panierce (jajko, bułka tarta, przyprawy ),  ziemniaki, surówka z białej kapusty (biała kapusta, marchewka, cebula, koperek, przyprawy)

1. Jogurt owocowy

 

 

ALERGENY ŻYWIENIOWE: GLUTEN, LAKTOZA, JAJA, SELER, NASIONA SEZAMU, ORZECHY ARACHIDOWE

GALERIA























 
 













LIOOSYS CMS - web content management