DZIENNIK

LOGOWANIE






  DYREKCJA
  Kontakt
  Aktualności
  Dyżury pedagogów i psychologów
  Dyżury biblioteki szkolnej
  Stołówka szkolna
  Rekrutacja 2019/2020



  Aktualności
  Jadłospis
  Harmonogram pracy
  Kontakt
  Rekrutacja 2019/2020
  DYŻUR WAKACYJNY


  Informacje ogólne
  Ogłoszenia












  Co u nich słychać?


Uczniowski Klub Sportowy











JADŁOSPIS PRZEDSZKOLAKA

JADŁOSPIS ODDZIAŁY PRZEDSZKOLNE

SZKOŁA PODSTAWOWA NR 8 Z ODDZIAŁAMI INTEGRACYJNYMI W CHRZANOWIE

 

Poniedziałek  20.01.2020 r.

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1.Pieczywo mieszane (chleb pszenno - żytni, wieloziarnisty),

masło (5g),

wędlina drobiowa (10g),

pomidor lub ogórek lub rzodkiewka (10g),

dżem niskosłodzony

herbata, cukier (1g)

1. Chrupki kukurydziane lub wafitki zbożowe

1. Zupa grysikowa (150 ml) wywar jarzynowy, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, kasza manna, przyprawy

2. Nagetsy (pierś z kurczaka w panierce - jajko, mąka pszenna), ziemniaki, surówka z marchewki

3. Kompot owocowy

1. Jogurt owocowy

Wtorek 21.01.2020 r.

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1. Chleb pszenno - żytni, masło (5g),

ser żółty (10 g), pomidor lub ogórek lub rzodkiewka (10g),

dżem niskosłodzony,  herbata, cukier (1g)

1.  Budyń waniliowy

1. Barszcz z fasolą typu jaś (150 ml) wywar jarzynowy, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, buraki czerwone, przyprawy, fasola typu jaś

2. Spaghetti z sosem pomidorowym i mięsem mielonym wieprzowym (makaron dwujajeczny, sos pomidorowy)

3. Kompot owocowy

1. Gofry

Środa 22.01.2020 r.

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1. Chleb pszenno - żytni, masło (5g),

dżem niskosłodzony,

wędlina wieprzowa (10g)

ogórek zielony lub pomidor lub rzodkiewka (10 g), herbata, cukier (1g)

zupa mleczna (grysik, kasza manna)

1. Banan 1/2 (80 g)

1. Krupnik (150 ml) wywar jarzynowy, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, przyprawy, ziemniaki

2. Gulasz z mięsa wieprzowego, kasza jęczmienna, ogórek kiszony

3. Kompot owocowy

1. Ciasto marchewkowe

Czwartek 23.01.2020 r.

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1.Pieczywo mieszane (chleb pszenno - żytni, wieloziarnisty),

masło (5g),

kiełbaska szynkowa(10 g)

ogórek lub rzodkiewka (10 g)

herbata, cukier (1g)kakao (kakao, mleko 2%)

1. Kisiel owocowy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Zupa ogórkowa z ryżem (150 ml) wywar jarzynowo, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, ogórki kiszone, ryż, przyprawy

 

 

2. Kotlet schabowy, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty

3. Kompot owocowy

1. Andruty z dżemem

Piątek 24.01.2020 r.

Śniadanie

II Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

1. Chleb pszenno - żytni, masło (5g), pasta rybna (makrela, ser biały, przyprawy), pomidor, ogórek, rzodkiewka,

herbata, cukier (1g),

1. Jabłko całe lub 1/2  (80g)

1. Zupa marchewkowa, wywar jarzynowy, marchewka, pietruszka, seler, natka pietruszki, przyprawy

2. Racuchy z jabłkami

3. Kompot owocowy

1.  Ciasto jogurtowe

 

 

ALERGENY ŻYWIENIOWE: GLUTEN, LAKTOZA, JAJA, SELER, NASIONA SEZAMU, ORZECHY ARACHIDOWE






















 
 













LIOOSYS CMS - web content management